Planinski dom Matinski Vis

Matinski Vis, Maglaj, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina

Info

Lokacija
Matinski Vis, Maglaj, Federation of Bosnia and Herzegovina, Bosnia and Herzegovina
Kategorija:
Znamenitosti / Atrakcije
Tel :
+387 63 358 338
Email :
pdvis.zepce@gmail.com
Ocjene:

Opis

Nalazi se na 824 m n/v. Izgrađen je 2001. godine, na prostranom proplanku okruženom borovom šumom. Sa magistralnog puta M-17, od restorana «Jeleč», kod Žepča, markiranim putem se do doma može doći terenskim automobilom (8 km) ili pješice za 2,5 sata. Dom raspolaže sa 50 ležaja, kuhinjom i salom za 50 osoba. Osvjetljava se pomoću solarnih panela, a vodom se snabdijeva sa obližnjeg izvora.

Otvoren je vikendom ili po potrebi, uz najavu u PD «Vis»Žepče. Prostor oko doma je pogodan za izlete, kampiranje, šetnju i skijanje, a dobro markiranim stazama se može obilaziti šire područje Matinskog visa. Organiziranim grupama planinara na usluzi je vodička služba Planinarskog društva «Vis» Žepče.

U sklopu doma se izgrađuje i adrenalinski park, a prostor ispred doma je pogodan za organiziranje raznih sportskih igara kao što su mali nogomet, odbojka idr. Širi prostor oko doma obiluje brojnim vidikovcima, koji prižaju prelijep pogled na šire područje općine Žepče i susjednih općina Maglaj i Teslić. Priroda oko doma je bogata šumskom plodovima kao što su razne vrste bobičastog voća i gljiva te je po želji moguće organizirati branje i konzumaciju ovih plodova uz nadzor stručnog osoblja Planinarskog društva „Vis“.

 


Kontakti:

PLANINARSKO DRUŠTVO „VIS“ - kontakt osoba Mirko Matijević

ADRESA: ULICA Stjepana Radića bb, 72230 Žepče,

Bosna i Hercegovina

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Mapa

Ocjene

Ukupna ocjena
Hvala, molimo Vas opišite Vašu ocenu