Nekropola stećaka Radimlja

Radmilja

Info

Lokacija
Radmilja
Kategorija:
Znamenitosti / Atrakcije
Email :
+387 36 580 275
Ocjene:

Opis

Središte turističke ponude Konjica su Boračko jezero i dolina Glavatičevo, ali u posljednje vrijeme sve više turista dolazi u Konjic i radi njegove kulturno historijske baštine, medju kojom je najvrijednija cjelina stare gradske jezgre sa starim mostom.

Konjic okružuju visoka brda a u pozadini se naslanja na planinu Prenj. Rijeka Neretva teče kroz sami centar grada. Stari grad je veoma lijep za šetnju i iz njega se u svakom pravcu pruža zanimljiv pogled na okolnu prirodu.
Dio turističke ponude Konjica su i proizvodi od drveta, nastali u drvno-prerađivačkim radionicama konjičkih drvorezbara, poznatih još od vremena Austrougarske. I danas svaka radionica ima sebi specifičnu rezbarstvo koje se naslijedjuje sa koljena na koljeno i tako se stvara porodična tradicija i tradicija samog mjesta.

Većina izletničkih aktivnosti u prirodi kreće s Boračkog jezera: planinarenje, logorovanje, vožnja kajakom ili kanuom, planinski biciklizam i paraglajding.U posljednje vrijeme naročito je popularan rafting na rijeci Neretvi.

Mapa

Ocjene

Ukupna ocjena
Hvala, molimo Vas opišite Vašu ocenu